Френският футболен клуб Пари Сен Жермен ще предложи нов договор на аржентинския национал Лионел Меси. Това съобщава в профила си в Туитър журналистът от "Гадзета дело Спорт" Николо Скира.

На 35-годишния нападател ще бъде предложен контракт за една година с опция за удължаване с още един сезон. Настоящият договор на Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото на 2023 година.

По-рано испанските медии съобщиха, че аржентинецът в края на настоящия сезон ще се завърне в испанския Барселона, за който игра през цялата си кариера, преди да премине във френския гранд през 2021 година.

Меси стана играч на Барселона през 2004-а. С клуба аржентинецът спечели шампионата на Испания десет пъти, осем пъти взе Суперкупата на Испания и седем пъти Купата на Испания. Освен това нападателят е печелил четири пъти Шампионската лига, три пъти Суперкупата на УЕФА и три пъти Световното клубно първенство.

През август 2021 година Меси се премести в Пари Сен Жермен, тъй като Барселона не успя да подпише с него нов договор поради финансовите разпоредби на Ла Лига. За парижани той е изиграл 45 мача до момента, в които има 17 гола и 23 асистенции.