Нидерландски хирург предупреди, че Върджил ван Дайк би получил нова контузия, ако участва за родината си на предстоящото UEFA EURO 2020. Както е известно, на 17-и октомври 2020-а година бранителят на Ливърпул получи скъсване на кръстните връзки в дясното коляно след безумно влизане в краката му от вратаря на Евертън Джордан Пикфорд в градското дерби между двата тима, играно на „Гуудисън Парк”.

„Това ще е значителен риск. Форсирането на играч в мачове с такъв интензитет би изпратило лоши сигнали до контузеното място, особено за хора, които са преминали през операция”, казаБас Пиненбург пред нидерландски медии.

„Отнема точно толкова време на топ спортист да се възстанови от подобна травма, колкото на всеки друг човек. Това, което прави опасно е, че коляното може бързо да се почувства добре за професионален атлет. Мускулите и координацията може да са в добро състояние, но възстановяването ще е в разгара си. Най-добре за него е да не участва на Европейското първенство”, завърши нидерландският хирург.

Върджил ван Дайк е основен титуляр в селекцията на Франк де Бур и е капитан на "лалетата".