Селекционерът на Уелс Райън Гигс изрази изключителната си радост, след като успя да класира родината си за финалите на Европейското първенство следващото лято с победа над Унгария миналата вечер.

Гигс спечели 25 трофея с Манчестър Юнайтед в богатата си кариера, но нито веднъж не игра на голям форум с "драконите", като догодина ще има шанс да води Уелс на Евро 2020.

"Няма как да се чувствам по-добре. Това е един от най-хубавите дни в живота ми. Поздравявам момчетата, че успяхме да се върнем в битката след тежкото лято. Показахме характер, решителност и качества", коментира Гигс след успеха в Кардиф.

Полуфиналистите от последния шампионат на Стария континент записаха две поредни загуби през юни и шансовете им да заемат едно от първите две места в групата изглеждаха минимални, но след това влязоха в серия от четири мача без поражение, включително и две победи в последните два двубоя, за да постигнат целта си.

"Днес се защитавахме много добре, но можем да играем още по-добре. Вкарахме два гола, запазихме суха мрежа и като цяло не допуснахме положения пред вратата си, освен спасяването на Уейн Хенеси в първата част. Този отбор може много повече. Имаме качество в състава, не само в титулярната единайсеторка. Някои от момчетата бяха на ръба на силите си в края, но показаха класа", допълни треньорът на Уелс. /БГНЕС