Националният селекционер на Уелс Райън Гигс сподели, че проблемът с расизъм в обществото никога няма да изчезнат напълно и това прави борбата с тези прояви още по-ключова. В последните месеци темата с расизма по футболните стадиони е сред най-актуалните, включително и заради мача България - Англия на Националния стадион "Васил Левски" в София.

"Битката с расизма никога няма да приключи, защото този проблем никога няма да изчезне напълно и ние просто трябва да продължим да се борим с него", започна Гигс. 

"Трябва да бъдем реалисти, това нещо се случва по стадионите. Това не е проблем само на футбола, става въпрос за култура и образование. Много от тези хора - тези идиоти - не са футболни фенове. Трябва да намерим баланса и да продължим да се борим, защото тази битка ще е вечна", коментира легендата на Манчестър Юнайтед пред Скай Спортс.

Треньорът на "драконите" призна, че е обсъждал със своите възпитаници как тимът да реагира при расистки нападки по време на мач.

"Футболистите и щабът трябва да са готови, ако нещо се случи. Властите са въвели тристепенния протокол, но понякога може да се наложи да се отиде дори по-далеч, трябва да се чуе мнението на играчите", допълни Гигс. /БГНЕС