Бразилският защитник Габриел Паулиста получи испанско гражданство и изрази желание да играе за Ла Фурия на Европейското първенство по футбол през следващото лято.

Габриел, който е роден и отраснал в Сау Пауло, напуска родината си през 2013 година, когато е на 22 години, за да се присъедини към Виляреал. В последствие той преминава в английския Арсенал, а през 2017 година се завръща в Испания с екипа на Валенсия, в чийто състав се утвърждава като основна фигура в защитата.

Централният бранител е викан шест пъти в националния отбор на Бразилия, но не записа нито една игрова минута, а сега той е готов да представлява новата си родина.

"Чаках дълго този момент и съм щастлив. От доста време искам да взема испански паспорт и да продължа да израствам в състава на Валенсия. Също така искам да стана част от националния отбор на Испания и се надявам да мога да играя на Европейското първенство", коментира Габриел.

Той може да стане третият бразилец с мачове за Ла Фурия след бившия полузащитник на Виляреал Маркос Сена и нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста.