Чехия продължи с добрия ритъм в евроквалификациите и завоюва втора поредна победа в група А по пътя към UEFA EURO 2020. След като чехите ни победиха преди няколко дни, то на 10-и юни хората на Ярослав Силхави респектираха с 3:0 гостуващия Черна гора, за да се утвърдят на второто място във временното класиране.

Тон за успеха на „Андров” в Оломуц даде Якуб Янкто, който се разписа в 18-ата минута. Тогава Кадержабек вдигна топката вляво за Янкто, който със зловещо воле с левия крак по диагонала прати топката под плонжа на Милан Миятович – 1:0.

Второто полувреме стартира прекрасно за чехите, а Патрик Шик се подигра със защитата на „храбрите соколи” и центрира отляво остро по земя. Топката бе отклонена от Копитович и за негово съжаление влетя в собствената му врата за 2:0.

В 81-ата минута централният защитник Игор Вуячич фаулира Шик в наказателното поле, след което бе показана точката за изпълнение. Зад нея застана именно фаулираният футболист, а играчът на Рома се безкомпромисен удар оформи крайния резултат в Оломуц.

По този начин чехите заработиха шест точки от три мача в първата група, откъсвайки се на една пред третия Косово. Четвърти остава Черна гора с две точки, а България е последен също с два пункта.