Руски съд отхвърли обжалванията на бившите руските национали Александър Кокорин и Павел Мамаев. Двамата са обвинени в умишлено нападание на две официални лица. Футболистите на Зенит Санкт Петербург и Кубан Краснодар са в ареста от седмица в обвинение за хулиганизъм. Те ще бъдат задържани в ареста поне до 8 декември.

Двамата руснаци ги грози затвор до 7 години, ако бъдат признати за виновни. ,,Той не може да тренира с отбора, ще се отрази на неговата професионална дейност“, заяви адвокатът на Мамаев по време на обжалването в Москва.

Скандалният случай с Мамаев и Кокорин стана известен на широката общественост, след като видеокамера засне как двамата нападат две официални лице от Министерството на транспорта в кафене в Москва. Един от пострадалите, Денис Пак, който е етнически кореец, бе ударен със стол, докато се хранеше в заведението. Президентите на руските клубове поискаха доживотна забрана за участие на двамата в спортни събития.

Това не е първият случай, в който Кокорин и Мамаев са обвинени поради непристойно поведение. Руският футболен съюз наказа двамата през юли 2016 година, след видеоматериал, който заснел руснаците в нощен клуб в Монте Карло да похарчват общо 258, 000 евро на купон след края на Европейското първенство през 2016 година, където Русия се провали. Кокорин, който пропусна Световното първенство в страната през това лято, се извини за постъпката си тогава и бе посрещнат обратно в националния тим. 

Повдигнаха обвинения срещу побойниците Кокорин и Мамаев

Двамата руски национали-побойници вече са в ареста

Руските побойници заплашени от 7 години затвор

Двама руски национали пребиха високопоставени чиновници

Руските национали пребили още един човек