Двамата бивши руски национали Павел Мамаев и Александър Кокорин бяха арестувани за срок от два месеца. Играчите на Краснодар и Зенит Санкт Петербург се предадоха в полицията, а вчера съдът определи мярката им за задържане. Това е максималният срок за задържане под стража в Русия.

След изтичането на тези два месеца ще се проведе съдебно заседание, на което ще бъде установена вината на двамата играчи и мярката на тяхното наказание.

В продължение на три дни Кокорин и Мамаев могат да обжалват. Заедно с тях в ареста влиза и братът на Александър Кокорин – Кирил.

Тримата участваха в две сбивания в Москва преди няколко дни. Те нападнаха шофьор на популярна телевизионна водеща, а след това и високопоставен държавен служител. Побойниците са заплашени от 7 години затвор, ако бъдат признати за виновни.

Те ще излежават двата месеца в следствен арест Бутирка, което оказва се е много неприятно място. Това е най-големият и най-популярен затвор в Москва.

Според информациите в медиите, от клубовете на двамата играчи ще могат да разтрогнат договорите си с тях, след като са попаднали зад решетките.

Единият от адвокатите на подсъдимите обаче счита, че делото може да приключи и извън съда, при споразумение на двете страни.