Руските национали Александър Кокорин и Павел Мамаев са разследване за побой над още един човек. Нападателят на Зенит и полузащитникът на Краснодар са посегнали и на шофьора на и популярната в страната телевизионна водеща Олга Ушакова.

По-рано стана ясно, че двамата играчи са пребили двама високопоставени чиновници от Министерството на промишлеността и търговията. Свадата станала в заведение за бързо хранене в Москва. Освен в заведението, Кокорин и Мамаев, които са били в нетрезво състояние са вилнели и в центъра на столицата.

Те са нанесли поражения на автомобили. Мъжът, който очаквал водещата в колата, им направил забележка. Той се опитал да намери общ език с тях, но не успял. В отговор компанията се нахвърлила на шофьора, извадили го от колата и го хвърлили на асфалта. Малко след това хулиганите напуснали мястото на произшествието, а пострадалият бил откаран в болница. Мъжът имал черепно-мозъчна травма.

Около час по-късно се случил и инцидентът в заведението. След забележка за непристойно поведение Денис Пак попаднал под ударите на Александър Кокорин и Павел Мамаев.

От Зенит и Краснодар вече обявиха, че ще предприемат мерки. Най-вероятно те ще бъдат извадени от първите отбори, освен това ще бъдат и глобени.

Ако се стигне до съд, те могат да попаднат и зад решетките.

В момента Кокорин и Мамаев не са сред повиканите в националния отбор на Русия, който се подготвя за мачове с Швеция и Турция.

Съпругата на Мамаев – Алана – вече се извини за случилото се, като сподели: „Те бяха пияни. Как да се обясни това? Тъжно е. Извинете. Срам ме е заради него.“