Двамата руски футболисти Александър Кокорин и Павел Мамаев са заплашени от седем години затвор, ако бъдат признати за виновни в обвинението за нападение. Полицията преквалифицира делото от „побой” на „хулиганство”.

Двамата играчи трябва да се явяват в полицията в определен срок, в противен случай ще бъдат обявени за издирване.

Националите на Русия нападнаха един гражданин на улицата в Москва, а след това нанесоха побой на високопоставен държавен служител и в едно от столичните заведения.

Играчите са заплашени от изключване от футбола доживот, заради уронване на престижа на този спорт. Ръководството на Краснодар дори вече обяви, че ще прекрати договора на Павел Мамаев.

Кокорин и Мамаев не попаднаха сред повиканите в националния отбор на Русия, който се подготвя за мачове с Швеция и Турция.

Министърът на спорта на страната Павел Колобков вече обяви, че двамата вече никога няма да бъдат извикани под флага на Русия и посъветва собствениците на клубовете да проверят детайлно какви играчи ангажират.

За двамата приятели това не е първо подобно изпълнение. През 2016-а година след провала на Русия на Европейското първенство във Франция двамата блеснаха във видео, в което се вижда как се забавляват в скъпарски нощен клуб в Монте Карло. На фона на химна на Руската федерация двамата разнасят бутилки шампанско на стойност 500 евро едната. След това двамата се извиниха за поведението си.