Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс категорично отхвърли тезата, че загубата на тима му от гибралтарския шампион Линкълн Ред Импс в Шампионската лига е голям позор за клуба.

Именитият шотландски колос отстъпи с 0:1 при гостуването си в първия мач от втория предварителен кръг в турнира на големите. Макар много малка част от тима на Линкълн Ред Импс да са професионални футболисти, сега шансовете им на реванша изглеждат доста по-големи.

„Дали е имало срам в съблекалнята? Не, имаше само очевидно разочарование“, коментира Роджърс, след като нападателят на Селтик Лей Грифитс удари две греди в хода на двубоя.

„Не се чувстваме унизени. Беше тежък мач при трудни условия. Не се възползвахме от шансовете си, а те успяха при своя“, добави северноирландецът.

„Доминирахме и създадохме положения за гол. Понякога се случват и такива неща, топката отскача странно и някой отбелязва. От показаното можем да сме сигурни, че можем да ги елиминараме във втория мач. Очевидно, е че сме разочаровани от загубата.“

„Беше ни трудно срещу тях. Те играха 5-4-1, а при такава постройка нивото на отбора не е толкова важно. Противникът беше добре организиран, поставяше всичките си 11 души между топката и вратата. Като прибавим и качеството на терена, беше наистина много, много трудно за играчите ни“, допълни Роджърс.