Героят на гибралтарския шампион Линкълн Ред Импс – Лий Каскиаро заяви, че победата над Селтик във втория предварителен кръг на Шампионската лега е сбъдната мечта за него. В същото време играчът, който по принцип изкарва хляба си като полицай обясни, че колкото и да се радва на резултата и гола си за 1:0 футболъст си остава просто хоби за него и съотборниците му.

34-годишният Каскиаро наказа шотландския гранд с попадение в 47-ата минута на мача, което „детелините“ така и не успяха да върнат за шок на своите 300 фена, дошли да гледат двубоя на живо.

„Да победиш клуб като Селтик е нещо, за което само си мечтаеш. Ето че го постигнахме, при това в Гибралтар“, каза героят. „Този гол ще го помня до края на живота си.“

„Знаехме, че ще им причиним проблеми. Свикнали сме да играем при такива условия. Бяхме наясно, че те ще изпитват трудности“, добави футболистът по повод страхотните жеги, при които се проведе срещата.

„Те смятаха да ни пресират и така остявах празни пространства в защитата си. Бяхме задължени да се възползваме.“

„Повечето от нас работят нещо друго. Футболът е просто хоби за нас. Имаме няколко професионалисти, които идват от Испания, както и някои местни, но повечето сме полу-професионалисти,“ добави Каскиаро.