Шампионът на Холандия ПСВ Айндховен записа изключително убедителна победа като домакин на закъсалия в класирането Рода Керкраде. "Филипсите" съсипаха с 4:0 тима, чиято собственост е единственият българин в Ередивизи Симеон Райков. 

Бившият футболист на Левски, Локомотив Пловдив и Черно море обаче не се появи на терена в тази битка и остана сред неизползваните резерви. А иначе по две попадения за успеха нанизаха Сим де Йонг и Ектор Морено. 

Резултатът беше открит в 26-та минута от Ектор Морено, който завърши в мрежата пас на Дейви Пропер. Само шест минути след това Сим де Йонг уби интригата, правейки 2:0 след асистенция на Джетро Вилемс. 

След подновяването на играта през второто полувреме паднаха още две попадения за ПСВ. Първото от тях беше "мексиканска продукция". В 62-та минута Андрес Гуардадо намери Ектор Морено на стрелкова позиция и той оформи класиката. 

В 71-та минута пък беше оформен и крайният резултат. Тогава Сим де Йонг се разписа от дузпа и сложи точката на спора при 4:0. Така грандът от Айндховен събра 55 точки в актива си, но още е след лидера Фейенорд с 63 и втория Аякс с 58, които играят в неделя. 

Рода е в зоната на баражите за оцеляване и с 20 точки никак не може да е спокоен за оцеляването си. Единственият отпадащ от Ередивизи е последният в класирането, а сега на тази позиция е АДО Ден Хааг, който е само на две точки зад Рода и тепърва му предстои мач.