ПСВ Айндховен постигна ценен успех с 3:1 като домакин на гостуващия НЕК Ниймеген в мач от 23-ия кръг на холандската Ередивизи.

Точни за "филипсите" бяха Марко Ван Хинкел (20') от дузпа, Барт Рамзелаар в 55-тата и Люк де Йонг в добавеното време на срещата. За гостите от Ниймеген гола отбеляза Али Месауд в 30-тата минута.

Домакините не изиграха най-силната си среща до момента, но все пак стигнаха до шеста поредна победа в холандското първенство, с която възпитаниците на Филип Коку продължават гонитбата за титлата в Холандия и са с 52 точки.

Толкова има и Аякс, но амстердамци са с мач по-малко, а с 57 точки на върха е Фейеноорд, който също има мач за изиграване в този кръг.

Ван Хинкел изведе домакините напред в 20-тата минута, след като бе точен от наказателен удар и с хубав удар в десния ъгъл матира вратаря на гостите. Светкавична контраатака за гостите обаче изравни резултата на "Филипс Стейдиъм". Месауд бе намерен непокрит след прострелно центриране по земя и холандецът с ирански корнери отбеляза.

Десет минути след подновяването на играта през втората част Барт Рамзелаар изведе ПСВ отново напред в резултата. В минутите до края пък гостите имаха възможности да изравнят отново, а гол на Мохамед Райхи бе отменен заради засада. Все пак в 93-тата минута ПСВ оформиха крайното 3:1, като точен бе Люк де Йонг.