Фейенорд направи огромна крачка към титлата, след като спечели с 2:1 дербито срещу ПСВ Айндховен от 24-ия кръг на Ередивизи, което се игра на „Де Кайп“.

Фейенорд започна силно мача и футболистите на Джовани ван Бронкхорст организираха много добра комбинация в 7-та минута, а Николай Йоргенсен стреля, но Йерун Зут спаси.

Домакините поведоха в 9-та минута, когато Терънс Конголо направи добър пробив по левия фланг, след което подаде към Йенс Тоорнстра, който с премерен удар изпрати топката във вратата на Йерун Зут.

Фейенорд можеше да удвои своята преднина в 19-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на ПСВ Ерик Ботегин стреля с глава, но топката бе избита от гол линията.

Минута по-късно домакините пропуснаха нова възможност да отбележат, но след удара на Стивън Бергхуис топката премина встрани от левия стълб на вратата на Зут.

Една от малкото опасности пред вратата на Брад Джоунс, която създадоха футболистите на ПСВ бе в 30-та минута, когато Дави Прьопер подаде към Барт Рамселаар, който стреля, но неточно в аут.

Гостите имаха претенции за дузпа в добавеното време на първата част, когато Дави Прьопер подаде към Перейро, който много технично успя да овладее топката и да навлезе в наказателното поле на ротердамци, а след единоборство с Ван дер Хейден, уругваецът падна в наказателното поле, но съдията Нийхуис прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Фейенорд можеше да удвои своята преднина в 54-та минута, когато Стивън Бергхуис центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където Ерик Ботегин стреля с глава, но Морено от гол линията успя да избие.

Гостите успяха да изравнят резултата в 62-та минута, когато Дави Прьопер много технично подаде към Гастон Перейро, който стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в десния стълб на вратата на Джоунс и влетя в мрежата му.

Фейенорд веднага се опита да отговори и в 64-та минута Рик Карсдорп с дълъг пас намери Йенс Тоорнстра, който изскочи на добра позиция в наказателното поле на ПСВ, но стреля встрани от вратата на Зут.

Фейенорд направи невероятен пропуск в 69-та минута, когато Стивън Бергхуис с голяма доза късмет се озова на отлична позиция и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Зут.

Домакините продължиха да атакуват и в 74-та минута Бергхуис подаде към Тоорнстра, който бе изведен на чудесна позиция, но пропусна да вкара.

ПСВ бе близо до това да сътвори пълен обрат в мача в 78-та минута, когато Стивън Бергвайн бе изведен на перфектна позиция, но ударът му не намери целта.

Фейенорд успя да вкара втори гол в 82-та минута. Йенс Тоорнстра центрира от корнер в наказателното поле на ПСВ, където Николай Йоргенсен продължи към Ян-Ари ван дер Хейден, който стреля с глава, а Йерун Зут не се намеси достатъчно убедително и топката премина гол линията. Системата на гол линията сигнализира на съдията, че топката е преминала гол линията и арбитърът посочи центъра, въпреки протестите на гостуващите футболисти.

В края на мача Фейенорд можеше да подпечата успяха си, но с пропуски се отличиха Тони Вилхеня и Николай Йоргенсен.

Дави Прьопер пропусна да изравни резултата за ПСВ.

След този успех Фейенорд е лидер с 63 точки, а ПСВ Айндховен е трети с 52 точки.