Джани Инфантино беше преизбран за президент на Международната футболна асоциация (ФИФА) по време на Конгреса в Париж като единствен кандидат. В речта си към представителите на различните федерации той пое отговорността за това, че централата беше "токсична и почти престъпна", но вече се е завърнала към своите изконни ценности.

Преизбирането на Инфантино беше прието с бурни аплодисменти от Конгреса, който по-рано през деня прие закон да няма вот, ако за позицията има само един кандидат.

Днешният случай бе именно такъв и след него 49-годишният адвокат получава нов 4-годишен мандат за реализирането на идеите си. Инфантино е президент на ФИФА от февруари 2016-а година, когато наслед Сеп Блатер след корупционния скандал.

"Вече никой във ФИФА не говори за криза, а за полагане на нови основи от нулата. Никой не говори за скандали или за корупция, а за футбол. Можем да кажем спокойно, че загърбихме тези истории. Организацията се превърна от токсична и почти престъпна в това, което трябва да бъде - такава, която развива футбола и е синоним на прозрачността и честта", каза той. "Днес всичко е открито. Не е възможно ФИФА да плаща под масата или да извършва неетични действия с парите си. Вече няма място за корупция", добави той в Париж Експо./БТА