Последното действие на Димитър Бербатов в индийския футбол предизвика бурна реакция срещу него в социалните мрежи. Българинът оплю треньора си Дейвид Джеймс в самолета на път за България, но това не остана без последствия и по неговата репутация. 

Нападателят, без да споменава името на бившия вратар, го обяви за най-лошия треньор и разкритикува тактиката му. Това обаче му навлече подобен отговор от вече бившия му съотборник Йейн Хюм.

Бербо приключи с Индия, критикува треньора на изпроводяк

Двамата деляха една съблекалня в Керала Бластърс, а канадският национал, без да споменава Бербо по име, постна туит, който странно наподобява отговор към съобщението на българина, излязло само няколко часа преди неговия пост. 

"Мисъл на деня: Ако нямаш нищо хубаво да кажеш, по-добре да си замълчиш", написа Хюм в Туитър. 

Феновете на Керала обаче далеч не са толкова тактични. Индийският футболен агент Балджит Рихал разкритикува остро постъпката на българина и обяви, че без него индийският футбол ще е много по-добре. 

"Това е абсолютен срам! Тотална липса на уважение! Много непрофесионално от Димитър Бербатов! Ако не си съгласен с треньора си, няма нужда да го изливаш по този начин в публичното пространство. Керала Бластърс и индийският футбол са по-добре без него! Добре, че се отървахме", написа Рихал. 

 

А ето и какво пишат някои от феновете на Керала в Туитър: @Sudheeshsrao: "Срам за теб, Бербатов! Много непрофесионална постъпка!"; @Manasi Pathak: "525 минути прекарани на терена в индийския футбол и най-добрият му момент е този. Този човек просто не дава и пукната пара, типичен Бербатов! Да стреля така по Дейвид Джеймс."

Все пак се чуха и гласове в подкрепа на Бербо. Той дойде от бившия футболист от Премиършип Майкъл Чопра, който е от индийски произход. "Много интересни новини от Димитър Бербатов за Дейвид Джеймс. Това е футболист, който е бил трениран от някои от най-големите имена в спорта. Явно ако искаш да вземеш най-доброто от един играч, трябва да използваш силните му страни."