Българската звезда Димитър Бербатов сложи край на индийската си авантюра. Той си тръгна от Керала Бластърс с края на редовния сезон, който приключи на 1 март със загуба от Бенгалуру и не можа да участва в плейофите за титлата. 

Наставникът на клуба Дейвид Джеймс обяви, че ще разговаря с него, за да остане за турнира за Купата на страната. Но явно Бербо няма подобни намерения, защото си пусна снимка от самолета и написа, че се прибира у нас заради завършека на сезона. 

Нещо повече обаче, в поста си в Инстаграм родният нападател се изказа остро срещу вече бившия си наставник и бивш съперник по терените в Англия. 

"Най-лошият, който се мисли за треньор. Най-лошите тактически съвети. Ритайте топката към гърдите на нападателите, а те да се оправят. Какво по дяволите? Кой играе така?", пише Бербатов с хаштагове в снимката си и добавя: 

"Сезонът свърши! Време е да се прибирам у дома", с което ясно дава знак да се разбере, че няма повече да носи екипа на Керала Бластърс и ангажиментите му в Индия приключиха с края на редовния сезон на първенството. 

Българският нападател подписа с индийците през август миналата година, когато наставник там беше Рене Мюленстийн, с когото работиха заедно и в Манчестър Юнайтед, и във Фулъм. Специалистът беше уволнен през януари и тогава дойде Дейвид Джеймс, чийто треньорски качества са, меко казано, твърде спорни.