Голямата звезда на Керала Бластърс Димитър Бербатов по всичко личи, че няма да продължи повече кариерата си в Индия. Той подписа с клуба преди началото на сезона до края на тази кампания, но явно няма намерение да се застоява и занапред. 

Това стана ясно от изказване на наставника му Дейвид Джеймс. Той разкри още нещо интересно. Договорът на футболиста изтича с края на кампанията в първенството, който вече дойде и на практика българинът е свободен агент. 

В последния момент обаче индийската федерация реши да направи турнир за Купата на страната, в която Керала Бластърс ще участва. Но родният нападател въобще не е сигурно, че ще е на линия и дали няма да си е тръгнал вече. Такава е ситуацията и с другата звезда на тима Уес Браун.  

"Не знам дали ще мога да ги ползвам за Купата. Ще трябва да имам допълнителен разговор с тях. Информацията за провеждането на турнира дойде твърде късно. Силно се надявам, че ще мога да ги ползвам, но нищо не мога да обещая", заяви Джеймс. 

В турнира за Купата на Индия директно се класират първите шест тима от Суперлигата и първите шест от втория ешелон. Останалите четири от елитната дивизия ще играят квалификации, заедно с четирите останали тима от втората група, за да се определят и последните четири квоти.

Този регламент е доста странен и ако Керала не е в Топ 6 на сезона, нищо чудно Бербатов и Браун да отхвърлят предложението на ръководството да поостанат за още някой и друг мач, евентуално и трофей.