Хърватия стартира световните квалификации за Мондиал 2022 с огромни амбиции за място сред 32-та финалисти. Тази вечер отборът се изправя срещу Малта и въпреки лесната среща поне на пръв поглед, селекционерът Златко Далич няма да прави промени в състава. Наставникът предупреди своите футболисти да не подценяват съперника, който само преди няколко дни измъкна равенство 2:2 при гостуването си на Словакия. 
 
„Не можем да подценяваме никой в днешния футбол, вече няма слаби отбори, виждате какво сътвори Люксембург, и как Малта завърши наравно със Словакия. Говорих с момчетата да не си и помислят да подценяват нашите опоненти, защото и най-малкото отпускане може да изиграе лоша шега. Ще подходим напълно отговорно и сериозно към мача тази вечер и искам трите точки.
 
Не желая да правя каквито и да е експерименти със състава, ще заложа на всичко най-добро. Зная, че най-вече в Реал Мадрид се надяват Лука Модрич да получи почивка, но това няма да се случи. За мен националният отбор е най-важен, а не кой клуб ще бъде недоволен и дали ще има някакви претенции към моя избор“, каза Далич.