Бившият селекционер на Аржентина Алехандро Сабея, който изведе латиноамериканският тим до финала на Мондиал 2014, е постъпил в болница, след като е разбрал за смъртта на Диего Армандо Марадона.

24 снимки

66-годишният специалист се е разтревожил изключително много от болезнената вест и състоянието му се е влошило, което е принудило семейството му да го закара в лечебното заведение. Според фамилията на Сабея той е в кардиоотделението на болница в аржентинската столица Буенос Айрес с проблеми в сърцето, като е изписан малко след постъпването му.

„Той беше много афектиран след новината, но бе изписан малко по-късно”, казаха от семейството на Сабея пред испанската агенция EFE.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

В допълнение на достигането до финала през 2014-а в Бразилия, където Аржентина бе надвит от Германия с 1:0, Сабея спечели Копа Либертадорес през 2009-а, както и първенството на Аржентина през 2010-а година с Естудиантес де ла Плата.

Именно финалът на Световното първенство преди шест години бе последният мач на Сабея като треньор, който се отказа от футбола заради здравословни проблеми.