Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори за неговото минало, което го е срещнало с легендарния Диего Армандо Марадона. Бала призна, че е имал възможност да заиграе под негово ръководство в аржентинския Расинг Клуб.

„Преди 95-а година, когато той беше за малко станал треньор на Расинг, неговият мениджър и моя говорихме да премина при него. Това беше тогава неговата идея да отида от Спортинг Лисабон в Аржентина, но Аржентина ми се стори дестинация, която бая ме отдалечава от Европа и взех решение да остана в Португалия. За жалост съдбата не ми даде шанс да бъда при него, но той после след шест месеца не беше треньор на Расинг. Бог да го прости, невероятен, изключителен футболист. Бил ми е и идол. Винаги съм искал да играя срещу него, но нямах късмета. Който се е допрял до него и е бил в компанията му, знае, че е невероятно изживяване и спомен.

Всичко е въпрос на манталитет и виждането на нацията им за живота. Мисля, че при нас повечето неща са позитивни и би трябвало да са така, защото така и така знаем негативните. Когато си легенда като него, не виждам смисъл да трябва да се дават примери с негативизъм. Това е моето мнение. Той е дал много радост на всички фенове. Видяхте на погребението му колко хора игнорираха корона и всякакви други болести, за да присъстват на последния му ден. Това е уникално нещо, това може да бъде само при хора, които са радвали Европа и света максимално”.