Диего Марадона беше ярка личност - обожаваше партита, танцуваше страстно, носеше обеци, пушеше пури, имаше татуировки на Че Гевара и Фидел Кастро. Истината е, че легендата притежаваше мощна харизма - не само на терена, но и извън него.
 
Марадона е и един от символите на футболната мода през 80-те и 90-те години. Тогава играчите обличаха къси шорти, а на терена им беше позволено да носят бижута. Диего вкара легендарния гол с ръка срещу Англия на Мондиал'86 с будещите днес усмивки къси шорти, обеца на ухото, пръстен и гривна на лявата ръка - Божията ръка.

Диего Марадона - живот и кариера (втора галерия)

източник: Gulliver/GettyImages

Всички искаха да са близо до звездата, неговата харизма омайваше много хора от модата, политиката и шоубизнеса.  
 
Величието на Марадона вдъхновяваше много модни дизайнери. През 2016 г. италианската луксозна марка Dolce & Gabbana включва в колекцията си копринена светлосиня тениска Napoli с номер 10 и надпис Maradona на гърба. D&G използва фамилията му без да го пита и Диего осъди марката за 70 хиляди евро.
Марадона обичаше да се облича нестандартно, с ярки дрехи, но изглеждаше стилно извън терена в копринени ризи, костюми с шарки, крещящи тениски, дънки, кожени якета, кожуси. Най-голямата му слабост бяха дрехите на марката Версаче, известна със смелите си принтове и контрастни цветови комбинации. 

Диего Марадона

източник: Gulliver/GettyImages

В началото на 80-те Диего все още не се беше превърнал в икона, но вече беше популярен, след като стана световен шампион за младежи с Аржентина. По това време британската група Куин беше на гребена на вълната с мега хитовете като We Will Rock You и We Are The Champions. През 1981 г. Куин бе на турне в Аржентина и по време на заключителния концерт Фреди го представи пред публиката, която избухна при излизането на футболиста на сцената. Снимките на Фреди Меркюри с фланелка на националния отбор на Аржентина и Марадона с тениска на Великобритания дълго обикаляха света.
.
В края на кариерата си Марадона се запалва по татуировките. Има много, но винаги се е гордял с две от тях - на Че Гевара на рамото и на Фидел Кастро на крака.

Марадона дължи 36 млн.евро данъци в Италия

"Докато бях в Аржентина Че беше за мен същият като за повечето ми сънародници: убиец и терорист, който поставя бомби в училищата. Това е историята, на която ме научиха като малък. Но се оказа, че това не е истината. В Италия видях стачки на работници със знамена с Че Гевара. И започнах да чета, да си задавам въпроси. Прочетох неговата история и го обикнах. Нося татуировка на Че, която е истинско произведение на изкуството. Мога да кажа, че тя е в сърцето ми”, написа Марадона в автобиографията си. 
 
За първи път Марадона посещава Куба през 1987 г. Там той се среща с държавния глава Фидел Кастро. Връзката им се укрепва, когато Диего се завръща в Куба през 2000 г., където се установява в затворена клиника на 700 км от Хавана, за да се подложи на лечение и рехабилитация за наркомания. Марадона винаги е бил благодарен на Кастро за помощта му в борбата срещу наркоманията и дори го смята за свой втори баща. Фидел често му се обаждал сутрин, за да го подкрепи и да си поговорят за политика и спорт. Факт е, че аржентинските клиники отказаха да лекуват Диего, защото се страхуваха, че бившият футболист ще умре и ще бъдат осъдени. 

Диего Марадона - живот и кариера

източник: Gulliver/GettyImages

След рехабилитацията Марадона неведнъж е посещавал Куба. През 2005 г. бившият футболист дори интервюира Кастро като част от програмата "Нощта на десетте" по Канал 13. Кубинският лидер почина през 2016 г. и Диего призна, че е плакал дълго, след като е научил за това.  Фидел Кастро си отиде от този свят на същата дата, на която ни напусна и Диего Марадона - 25  ноември.