Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс продължава да търси варианти за подсилването на шотландския гранд по време на трансферния прозорец през лятото.

Шампионът на Шотландия закупи само нападателя на ПСЖ Одсън Едуард за 10 милиона паунда, докато Скот Брейн и Антъни Ралстън акостираха на „Селтик Парк” със свободни трансфери.

Северноирландският наставник на „детелините” обмисля вариант да привлече испанския полузащитник на Ливърпул Педро Чиривея, като отборът от Глазгоу е готов да даде 3,5 милиона лири за халфа.

През миналата седмица Ливърпул прие оферта от норвежкия Розенборг за услугите на испанския халф, но самият той отказа да премине в скандинавския тим. Във втория кръг на квалификациите на Шампионската лига Селтик острани именно Розенборг, за да му предстои среща с гръцкия АЕК Атина.

През последните две години 21-годишния полузащитник изкара два наема – шестмесечен в Го Ахед Ийгълс, а през миналата кампания играеше за Вилем II.

Чиривея дебютира в европейските клубни турнири за Ливърпул, след като игра срещу френския Бордо, а именно Брендън Роджърс му даде възможността да носи червената фланелка.