Челси е един от основните претенденти за подписа на полузащитника на Лион Набил Фекир, предават френските медии.

25-годишният полузащитник бе много близо до трансфер с Ливърпул, след като мърсисайдци предложиха 53 милиона паунда, но заради проблеми при медицинските прегледи, трансферът не стана официален.

Макар да имаше проблеми през юни с парафа на Фекир, то Ливърпул продължава да държи под около футболиста на Лион. Полузащитникът на „хлапетата” премина през две операции през сезон 2014/15, като проблемите след хирургическата намеса му попречили да издържи медицинските прегледи на Мелууд.

Челси вече подсили полузащитата си, след като закупи халфът на Наполи Жоржиньо, но мениджърът Маурицио Сари е решил да влезе в битката за услугите на френския национал.

"Сините" са готови да отделят 50 милиона лири за Набил Фекир.

„Смятам че имаме добра група от играчи, а единственото, което можем да прибавим като качество в нашия състав е още един полузащитник. Всички халфове са добри, но още един с малко по-различни характеристики би било добре”, сподели италианският мениджър.

Набил Фекир се завърна в лагера на Лион след триумфа на Мондиал 2018, като дори сподели пред телевизията на Лион, че е много щастлив отново да бъде в отбора на Лион.