Полузащитникът на Ливърпул Педро Чиривея отхвърли възможността да премине в норвежкия гранд Розенборг.

Към края на юли стана ясно, че скандинавците проявяват жив интерес към 21-годишния испанец, който дебютира за „червените” през 2015 година. Чиривея е юноша на Валенсия, но още преди навърши пълнолетие мърсисайдци го привлякоха в своята младежка школа. През последните 2 години талантът постоянно бе преотстъпван, като първите 6 месеца от 2017-а прекара в холандския Го Ахед Ийгълс, а през миналия сезон отново се изявяваше в холандския елит, този път се екипа на Вилем II.

За Чиривея Ливърпул прие оферта на стойност 2,4 милиона паунда, а сумата можеше да достигне 3,5 милиона предвид залегналите бонуси. Мърсисайдци бяха договорили и опция за обратно откупуване на преференциална цена, която можеше да бъде активирана по всяко време през първите три сезона на играча в Розенборг.

Още от самото начало на преговорите обаче Чиривея не бе особено впечатлен от възможността да заиграе в Норвегия. В крайна сметка младежът отказа трансфера под предлог, че не го счита за ход, който би дал тласък на кариерата му в мъжкия футбол.

По договора на Чиривея с Ливърпул остават още 2 години.