Само преди две седмици капитанът на националния отбор Ивелин Попов изглеждаше изправен пред сериозен кръстопът. Тогава той реши да обяви оттеглянето си от представителния тим, а в Русия бяха категорични, че е решил и да напусне клуба си Ростов. 

Причината за второто беше, че той и съотборниците му не бяха получавали заплати от три месеца и финансовото положение в клуба беше драматично. Говореше се дори, че наставникът Валерий Карпин е готов да се махне на мига, а шестимата водещи играчи, сред които и Попето, да го последват. 

Но сега се е случил обрат, поне що се касае до клубната принадлежност на футболиста. Според медиите в Русия, той е размислил по въпроса с напускането на Ростов, защото финансовата картина се е стабилизирала. Огромна част от дължимите към играчите суми са били изплатени в навечерието на двубоя с Урал от изминалия кръг. Това призна и самият Попов. 

"Когато излизаш на терена, никога не мислиш за пари. Но, ето, буквално в часовете преди мача с Урал ни бяха изплатени по две заплати на всички в клуба. Така че финансовият въпрос не стои пред нас. Просто вече проблемът е, че не успяхме да победим за пореден път и мисля, че имаме психологическа пречка за това. Предстои ни мач със Спартак Москва и се надявам този път да бием", заяви Попето.