Време разделно е настъпило за вече бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов. След като обяви края на кариерата си с екипа на "трикольорите", по всичко изглежда, че вече е решил окончателно да се раздели и с клуба си Ростов. 

Според редица руски издания, той ще е сред шестимата напускащи измъчвания от тежка финансова криза клуб. Другите са Елдор Шумородов, Матиас Норман, Алексей Йонов, Павел Мамаев и Роман Еременко. Всички те не са получавали заплати по три месеца и си тръгват. 

И ако за другите няма ясно изразени кандидати за подписите им и те ще търсят такива по време на зимния трансферен прозорец, за Попето вече има три ясно заявени отбора, които са готови да го привлекат в редиците си. Според изданието mk.ru, това са Арсенал Тула, Сочи и Ахмат Грозни. 

При "артилеристите" се подвизава друг българин - Георги Костадинов. Интересното е, че двамата може да се конкурират за една позиция в средата на терена, ако треньорският щаб прецени да използва Попето там, както сега го прави наставникът му в Ростов Валерий Карпин. 

В България се появиха информации, че Левски е готов да предложи добър договор на своя юноша и така той да се завърне на "Герена" след 15 години пауза. Но самият Попов е признавал, че иска да поиграе още минимум три години в Русия, така че може да приеме офертата на някой от изброените клубове.