Сериозен кандидат се появи за подписа на българския треньор Станимир Стоилов. Само преди дни той прекрати договора си с футболната федерация на Казахстан да води местния национален отбор, но вече има сериозна оферта към него. 

Според местни издания, българският специалист е номер едно в списъка за нов селекционер на Азербайджан. Местната федерация била готова на всичко, за да успее да го ангажира за предстоящия цикъл от европейските квалификации, който започва от март. 

Азерите били впечатлени от работата на Мъри като цяло в Казахстан, не само с националния отбор, но и с превърналия се в хегемон именно под ръководството му тим на Астана. Повече подробности, като финансови условия, продължителност на договора и т.н., не се съобщават. 

Още преди да напусне националния отбор на Казахстан, Стоилов вече беше обявил, че следващата му месторабота ще е в клубен отбор. Още с освобождаването на селекционерския пост, името му веднага беше свързано с треньорското място в Левски, но коментарът му по темата беше, че "сините" си имат наставник в лицето на Славиша Стоянович и не иска да създава напрежение около него.