Станимир Стоилов вече не е селекционер на националния отбор на Казахстан. Специалистът разтрогна отношенията си с местната федерация по взаимно съгласие, като предложението е дошло от централата.

Стоилов: Следващата стъпка пред мен ще е клубен отбор 

51-годишният треньор пое Казахстан на 1 март 2018 година, заменяйки на поста руснака Александър Бородюк. Договорът на Стоилов бе за 2 години.

Станимир Стоилов

източник: LAP.bg

Под негово ръководство на „жълто-сините“ завършиха на второ място в групата си в Лигата на нациите. След участието на селекцията в надпреварата, тимът се изкачи с една урна в жребия за евроквалификациите – от последната шеста, сега бе в пета. Иначе жребият постави казахстанците в Група I, заедно с Белгия, Русия, Шотландия, Кипър и Сан Марино.  

Мъри: Искрено се надявам Левски да е шампион!

Футболната федерация на Казахстан благодари на Станимир Стоилов и неговия треньорски екип за съвместната им работа и принос в развитието на футбола в страната, като им пожела успех и нови победи в бъдеще.

До назначаването на Мъри за селекционер на Казахстан се стигна след изключително успешната му и регулярна работа начело на Астана. За 3,5 години наставникът изведе тима до безпрецедентните 4 поредни титли в казахстанския шампионат, вкара отбора в групите на Шампионската лига и Лига Европа.

Станимир Стоилов

източник: LAP.bg

Стоилов: Проблемът на Левски не е финансов, а спортно-технически 

Това бе третият път в треньорската кариера на Стоилов, в който води национален тим. Преди Казахстан хасковлията бе начело на България в два етапа. През 2007 година временно заемаше поста, като съвместяваше работата си с тази в Левски. От 2009 до 2010 година бе назначен за постоянно да води „лъвовете“.

Казахстан се прехласва пред Мъри: Много подобри тима ни 

Станимир Стоилов ще напусне Казахстан?