Раздялата със Станимир Стоилов, който беше начело на националния отбор на Казахстан, предизвика носталгични реакции у местните медии. Водещото спортно издание в страната "Вести" изброи успехите му и го определи работата му в бившата съветска република като "огромно постижение". 

"Станимир Стоилов постигна много с националния отбор. Но не трябва да забравяме и успехите му на клубно ниво. С Астана той постигна невероятни неща, спечели четири поредни титли на страната, два пъти взе Суперкупата и веднъж Купата."

"Но най-значими са успехите му в Европа, заради които на три пъти беше избиран за най-добрия треньор на Казахстан, а веднъж дори заслужи това отличие и в родината си заради тези постижения. Но да се върнем на работата му в националния отбор."

"Той успя да промени лицето на репрезентацията, наложи много млади момчета и най-важното - ориентира отбора да играе атакуващ и модерен футбол. Под негово ръководство Казахстан завърши на второ място в групата си в Лигата на Нациите зад безспорния лидер Грузия и не успя да промени статута си, което е може би единственият минус", написа изданието.