Българската звезда Димитър Бербатов приключи преди точно един месец индийската си авантюра. Но на изпроводяк се заяде с треньора на Керала Бластърс Дейвид Джеймс, като го определи като "най-лошия наставник въобще" и оплю тактиката му. 

От Индия недоволстват: Бербо побърза да се махне с първия самолет

Бившият футболист на Ливърпул, Манчестър Сити и още куп други отбори му отговори едва месец по-късно, но беше доста сдържан и не отвърна на нападките. Той говори за Бербатов в интервю за индийската версия на Goal.com. 

Постът на Бербатов в Инстаграм

източник: instagram.com/berbo9

"Двете големи звезди на Керала бяха Димитър Бербатов и Уес Браун, но аз не съм довел нито един от двамата в отбора. Това, че българинът се оплаква от мен, не е моя работа. Оттук-нататък, при привличането на нови имена, политиката ще е да разберем предварително защо идват те."

Бивш съотборник анонимно и жестоко оплю Бербо

"Колкото до Бербатов, аз знам много добре защо той избра да дойде тук. Аз нямах никакъв проблем с това, защото не съм го довел. Разбирам го защо си тръгна и за начина, по който го направи, но това си е негова работа", заяви Дейвид Джеймс и сподели, че повече трансфери, като този на българина, едва ли ще има в отбора, поне докато той е начело. 

Бербо приключи с Индия, критикува треньора на изпроводяк

"От този момент нататък ще има огромна промяна в начина на привличане на футболисти. Първият ми въпрос към всеки набелязан ще бъде дали наистина иска да дойде в Индия. Ако нямат такова желание или пък са несигурни в избора си, то ние нямаме абсолютно никаква нужда от такива играчи, колкото и големи звезди да са те."

"Тези момчета трябва да разберат, че колкото и да е красива тази страна, футболът в нея няма общо с Европа. И най-вече - те ще трябва да живеят тук. Уес Браун например разбра това напълно и го прегърна от първия ни ден заедно и е пример за останалите", завърши Джеймс.