Първенството в Индия приключи, но сега тече турнирът за Купата на страната. И там останаха с горчив вкус в устата, че голямата част от скъпоплатените звезди, подвизавали се в шампионата, не са останали и за втория по сила турнир. 

Най-голямото име сред отсъстващите безспорно е това на Димитър Бербатов. Българската звезда носеше екипа на Керала Бластърс, но броени часове след последния мач от редовния сезон си тръгна обратно към България, а пътьом засипа с критики наставника Дейвид Джеймс. 

"Личи си, че отборите от елита на Индия не обръщат особено внимание на турнира за Купата. Още повече, че и звездите им си тръгнаха далеч преди първите мачове. Това си личи от поведението на Димитър Бербатов, който си хвана първия самолет след последния мач на Керала. Така постъпи и капитанът на шампионите от Ченаийн Енрике Серено", написаха в Индия. 

Българският нападател изкара само няколко месеца в индийския шампионат и със сигурност не иска да си спомня за този период. Той беше бледа сянка на себе си и постоянно беше измъчван от контузии, заради което записа много малко минути на терена и вкара само един-единствен гол.