Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах ограби всички аплодисменти по време на пищния успех на Египет над Нигер с 6:0. Срещата бе квалификационна за класиране на Купата на африканските нации през 2019 година.

Мо Салах отбеляза два гола, подаде за други два и изпусна две дузпи, които не се отразиха за крайния успех на „фараоните” над Нигер.

Още в третата минута Египет получи дузпа, а зад топката застанах Салах, който обаче не съумя да отбележи и нулите в Александрия се запазиха.

37 снимки

Головата фиеста започна в 13-ата минута, когато Салах получи отдясно и с мигновен пас намери нападателя Марвен Мохсен, който овладя и с десния крак откри резултата.

Шест по-късно крайният защитник на Египет Айман Ашраф удвои резултата, а девет по-късно стрелецът на Ливърпул профука втора дузпа, която бе отразена от вратаря. Въпреки това топката се върна в Салах, който вкара в опразнената врата, за да направи 3:0.

В 39-ата минута Трезеге бе фаулиран в наказателното поле, но главният съдия не даде трети наказателен удар за Египет. Минута по-късно Али Гезал уцели напречната греда след разбъркване от ъглов удар.

В 73-ата минута отново Салах бе под светлините на прожекторите, след като пусна по земя към Мохсен, който покачи на 4:0.

В 86-ата минута футболистът на Ливърпул бе точен, за да може във втората минута на добавеното време на мача Мохамед Елнени да оформи крайното 6:0.

Това бе втори мач за „фараоните” в група J за квалификациите, след като първият бе загубен от Тунис през юни с 0:1. Въпреки поражението от тунизийците, Египет е първи след два изиграни мача, докато Нигер остава последен с една точка. В неделя пък Тунис приема Свазиленд във втори мач за двете нации в тази група.