Юношата на Ливърпул Трент Александър-Арнолд бе много щастлив след третата поредна победа на тима във Висшата лига над Брайтън с 1:0. Крайният бранител на мърсисайдци отличи целия тим за добрата игра и поредната суха мрежа, която остави Ливърпул единственият отбор, който не е допуснал отбор в Премиършип, а също така „червените” поведоха в класирането в Англия.

„Всяка една победа във Висшата лига е трудна, а в днешния мач Брайтън имаше много шансове. Трябва да бъдем щастливи, че запазихме трета суха мрежа и спечелихме трите точки. Това е най-важното. Всяка победа я усещам еднакво, тъй като е важно да побеждаваме”, сподели Арнолд пред клубната телевизия.

Мохамед Салах бе героят за домакините, след като бе точен в 23-ата минута.

„Няма значение дали ще вкараме шест или седем гола, или пък само един. Усещането е едно и също. Близките мачове те карат да работиш още по-усърдно, а и след като победиш минимално, то успехът е някак по-сладък. Трябва да продължим със сухите мрежи, тъй като те ти гарантират, че можеш да спечелиш. Ако запазиш суха мрежа, то е сигурно, че ще спечелиш поне точка. Вината не е само на нас защитниците, а на целия отбор. Полузащитниците и нападателите също вършат много добра работа”, продължи бранителят.

„Брайтън пристигна на „Анфийлд” с ясна идея. Опитаха да ни натиснат сериозно на контраатака по фланговете, а това направи мисията ни по-тежка. За щастие видяхме, че Мохамед Салах се нуждае наистина от един шанс, за да направи разликата. Смятам, че Алисон е вратар от световна класа и той го демонстрира днес. Неговото влияние с топката е феноменално и финтът, който направи през второто полувреме доказа това. Дано да не му се налага повече да прави това”, заяви Трент Александър-Арнолд.