Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах каза, че футболната асоциация на Египет игнорира писмата му.

"Разбира се, че всяко сдружение има за цел да реши проблемите на своите играчи, за да им осигури комфорт. Но в действителност, това, което виждам е просто различна ситуация. Не е нормално, моите писма и тези на агента ми да се игнорират ... Аз не знам защо. Не е нужно време, за да ни отговорят", написа Салах в социалните мрежи.

Агентът на играча Рами Абас също коментира ситуацията: "Поискахме гаранции по отношение на благосъстоянието на Мохамед в националния отбор. Искаме да се уверим, че нарушаването на правата му няма да се повтори повече и това е всичко. Те не са отговорили още".

През април тази година на Салах влезе в конфликт с египетската футболна асоциация, когато те представиха самолета на отбора с по-голямо изображение на играча, както и с емблемата на официален спонсор. Салах има две фирми, които се занимават с имиджовите права. Едната от тях е във Великобритания, неин представител е самият футболист и може да приеме или да откаже използването на образа му в реклама.

Второто дружество, което работи с договори извън Великобритания, притежава Рами Абас, всички сделки минават през него. След това агентът се обърна във федерация, но не получи отговор.

Салах можеше дори да пропусне Световното първенство по футбол в Русия заради неприятна ситуация, която е била приветствана като обида. Лидерът на Ливърпул взе участие в две срещи и отбеляза два гола.

Мохамед Салах

източник: Gulliver/Getty Images

Фенове обсадиха дома на Салах, полицията прави кордон

Салах – звездата, която не забравя откъде тръгна