Сенеглаското крило на Ливърпул Садио Мане започна впечатляващо сезона във Висшата лига. Той вкара на три пъти в първите три кръга на сезона – срещу Уест Хем (4:0) и Кристъл Палас (1:0). Мане също така бе и една от сензации на предишния сезон.

 С изключителната си скорост, дрибъл и смъртоносен завършващ удар, 26-годишният футболист се превърна в основен елемент от тризъбеца на Юрген Клоп в нападението на Ливърпул, заедно с Роберто Фирмино и Мохамед Салах.

Тримата отбелязаха общо 91 гола във всички турнири. Мане говори пред „Marca“ за целите, които има на професионалната сцена с тима на „мърсисайдци“, както и за началото на своята футболна кариера.

„Вярвам, че всяко дете трябва да преследва мечтите си. Аз тръгнах от столицата на Сенегал – Дакар, и реализирах своята мечта“, споделя Мане.

„Мога да посъветвам младите играчи – опитайте да работите максимално много, докато не стигнете това, което искате. Когато си млад, имаш мечти. Трябва обаче да знаеш, че тяхното постигане става само чрез работа. Трябва да си позитивен и да работиш здраво. Това е единственото нещо, което правех, за да съм тук сега. Всеки трябва да вярва в себе си“, добавя сенегалецът.

„През този сезон искаме да спечелим Лигата с Ливърпул. Отборът не е го е правел от 1990 година. Това е голямо предизвикателство, но ще дадем всичко от себе си. Привлякохме големи играчи и мисля, че имаме всички шансове. Ние сме в голям клуб. Искаме да направим нещо специално, но без да си слагаме излишно напрежение. Сега по целия свят говорят за нас, но трябва да сме спокойни и да играем мач за мач. Не говорим за трофеи все още. Сезонът все пак тепърва започна“, добави Мане.

„Роналдиньо е играчът, който ме вдъхновяваше. В момента няма конкретен играч, на който да подръжавам, но винаги има такива, от които се уча“, споделя той.

 „Кой е по бърз – Салах или аз? На къси разстояние той, но на 100 или 200 метра съм сигурен, че ще го победя“, заключи шеговито бързоногото крило на Ливърпул.