Един от оцелелите футболисти на Шапекоензе в ужасяващата самолетна катастрофа на 28 ноември 2016 година – Нето – сподели за странен пророчески сън дни преди драматичния инцидент. На борда на полет 2943 на „Ла Миа“ имаше 77 пасажери. За съжаление, едва шестима от тях получиха втори шанс за живот.

С отминаването на времето спомените за миналите през ада, стават по-ясни, а Нето разкрива за свой сън няколко дни преди фаталния полет.

Вратарят на Шапе: Предпочивтам живота си пред крака си

Да умееш да чакаш: Едно емоционално завръщане

„Няколко дни преди инцидента сънувах, че преживявам самолетна катастрофа. На сутринта разказах на жена ми за кошмара ми. Всичко се случи през нощта, валеше силно. Самолетът падна от небето. По някакъв начин обаче аз успях да се изправя сред останките. Излязох, беше нощ, а аз бях в планината. Всичко бе тъмно. Това помня“, спомня си Нето зловещия си сън и добавя, че всичко е било толкова реалистично, че е отеквало в главата му: „Преди да се кача на самолета за Колумбия платих съобщение на жена ми да се помоли на Господ да ме закриля от този сън. Не исках да повярвам, че в действителност това може да ми се случи“.

Тренировката, която предизвиква сълзи

Бранителят си спомня и мига реалната трагедия и молитвите, които е изричал на глас: „Казах, Исусе, Исуси, чел съм в Библията, че има толкова чудеса. Моля те, моля те, бъди милостив към нас. Пази ни. Помогни ни. Помогни на пилота. Помогни на нас, пътниците в този самолет. Знам, че си милостив, моля те, Исусе, помогни ни“.

Припомняме, че отборът на Шапе бе на път за финала за Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал. Мач не се състоя, а бразилският тим бе обявен за шампиона на турнира за 2016 година.