"Червената" част на Буенос Айрес се готви за паметна фиеста преди Коледа. В неделя (23.12) всички фенове на Ривър Плейт ще празнуват заедно със своите герои, спечелената преди около 15 дни 4-та Копа Либертадорес.

Възпитаниците на Марсело Гаярдо вече се завърнаха в Аржентина след почти едномесечното си приключение по света. Първо, в началото на декември, те трябваше да пътуват до Мадрид за финалния реванш с Бока Хуниорс (3:1) на "Сантаиаго Бернабеу". В следващите две седмици пък тимът бе в Обединените арабски емирства - за Световното клубно първенство. 

Ривър не успя да стигне до финала на клубния Мондиал, след загуба от Ал Аин (2:2, 4:5 при дузпите) в 1/2-финалите, и завърши трети - след успех с 4:0 над Кашима Антлърс в малкия финал.

Все пак феновете са готови за величествени празненства с отбора, който им донесе най-голямата радост в историята - успех над вечния враг Бока във финала на най-ценния клубен турнир в Южна Америка. 

Медиите в Аржентина вече показаха, че на една от трибуните на "Ел Монументал" е поставен голям макет на Копа Либертадорес, който да съпътства партито на феновете и отбора.

Раят се напълни с "милионери"! Ривър Плейт прегърна Копа Либертадорес!

Новите "Освободители" на Латинска Америка!

Двама фенове на Бока убиха 21-годишен младеж след финала за Копа Либертадорес