Изключително тъжна вест долетя от Аржентина дни след финала за Копа Либертадорес между вечните съперници Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

След края на срещата в Мадрид в неделя феновете на Ривър заливат столицата на Аржентина Буенос Айрес, както и други населени места в страната. Празненствата са до ранни зори, но не всичко завършва с щастлив край.

Един от „инчасите“ на „милионерите“ – 21-годишният Есекиел Аарон Нерис, е бил засечен от двама фенове на Бока в провинция Мисионес. Те са видели бяло-червената фланелка на момчето и незабавно са го нападнали с нож. Те пробиват големи рани по краката и корема, засягайки главна артерия в тялото му. Това в крайна сметка води до жестоката смърт на младия аржентинец.

Преди да умре Есекиел се обажда на майка си по телефона, докато лежи, а кръвта му изтича. „Убиха ме, убиха ме...атакуваха ме след празненствата след мача, защото съм фен на Ривър“, са последните думи на момчето. Той е откаран в болница, но няколко часа по-късно почива.

Според аржентинската полиция в последните над 100 години, покрай враждата между футболните агитки на Ривър и Бока, са загинали над 250 души. Неофициалните данни сочат за още стотици. 

Припомняме, че финалният мач се игра в испанската столица Мадрид, поради нападението на феновете на Ривър по автобуса, пълен с играчи на Бока в часовете преди реванша на „Ел Монументал“ на 24 ноември. Двубоят бе спечелен от Ривър с 3:1 (общ резултат 5:3), което позволи на „милионерите“ да вдигнат четвъртата си Копа Либертадорес в своята история.

Раят се напълни с "милионери"! Ривър Плейт прегърна Копа Либертадорес!

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо