Футболната звезда Кристиано Роналдо оглавява класацията на най-добре платените звезди в Инстаграм що се отнася до публикуване на спонсорирани реклами.

Нападателят на Ювентус и Портуалия получава по 1,6 милиона долара за всяка подобна публикация в социалната мрежа. Това сочи проучване на компанията „Hopper HQ”.

Това е първият случай, в който Роналдо оглавява класацията, която е създадена през 2017 г. Петкратният носител на „Златната топка“ е изместил от първото място бившият кечист и настоящ актьор Дуейн Джонсън, известен като Скалата.

CR7 има над 308 милиона последователи, докато Джонсън, който блести в поредицата „Бързи и яростни“, е следван от над 250 милиона и получава по 1,52 милиона долара за всяка рекламна публикация в „Инстаграм“.

Скалата съвсем с малко изпреварва певицата Ариана Гранде, която е трета в класацията с 1,51 милиона. В топ 10 има още един футболист - Лионел Меси. Безработният от вчера аржентинец взима по 1,1 млн. долара за всяка платена публикация в „Инстаграм“ с негово участие. Третата голяма звезда на световния футбол Неймар е на 16-о място.