“Черният петък” буквално превзе света. Намаления валят отвсякъде, а футболът няма как да остане извън сметките. Още от миналия трансферен прозорец клубовете започнаха да кроят планове за зимата, но въпросът е кой ще бъде надцакан?

На пазара излизат много примамващи оферти за футболисти с изтичащи договори. Разбира се, част от тях най-вероятно ще подновят контрактите си, но както се знае във футбола всичко е възможно и винаги трябва да очакваме неочакваното.

Във Висшата лига нещата стоят по следния начин.

Най-апетитна хапка за множество от европейските клубове е нападателят на Арсенал Алексис Санчес, чийто договор изтича през идното лято. Всеизвестно е, че мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола опита по всевъзможни начини да го отмъкне още миналото лято. Въпреки голямата гонитба до сделка така и не се стигна, но “гражданите” със сигурност ще пробват да подпишат поне предварителен договор с футболиста. “Артилеристите” също няма да се предадат без бой и по всяка вероятност ще му предложат много изкушаващи условия само и само чилиецът да остане на “Емиратс”.

И Реал се точи на Санчес още през зимата

Съотборникът на Санчес Месут Йозил също е с неясно бъдеще, а Барселона и Манчестър Юнайтед са сред сочените, които ще опитат да го привлекат на по-изгодна цена през януари.

Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата също има шанс да напусне като свободен агент през лятото, въпреки че в медиите се появиха не малък брой слухове, че текат преговори между двете страни за подновяването на контракта му. Дори самият Мата заяви пред медиите неотдавна, че би искал да подпише нов дългосрочен контракт.

Мата се завръща в Испания през зимата?

Дейли Блинд и Люк Шоу все по-рядко се появяват на терена през този сезон. Шоу е записал едва 47 минути игра от началото на кампанията, а наскоро призна, че би искал да играе отново под ръководството на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино. 27-годишният холандец пък се смята, че ще отпътува към Турция през януари, където ще играе за тима на Фенербахче.

Ювентус проявява интерес към полузащитника на Ливърпул Емре Джан. Самият той призна, че бъдещето му в тима е несигурно.

Манчестър Сити със сигурност няма да искат да се разделят с Фернандиньо, който е ключов играч в тима на Пеп Гуардиола.

Баркли обсъдил с Куман проваления трансфер в Челси

Договорът на футболиста на Лестър Роберт Хут също изтича идното лято. Хут бе част от тима на “лисиците” по време на златния им сезон във Висшата лига 2015/16, когато станаха шампиони.

Пред полузащитника на Евертън Рос Баркли все още стои възможността да премине в Челси. Маруан Фелаини пък се очаква да поднови договора си с Юнайтед.

Какво обаче се случва в Европа?

Най-шокиращата новина през зимата би могла да бъде сервирана от мегазвездата на футбола Лионел Меси. От “Камп Ноу” всички непрекъснато тръбят, че аржентинецът е подписал новия си контракт, но слуховете по адрес на нападателя на стихват. Всички сме любопитни, кой от клубовете би искал да си осигури услугите на Меси, ако той реши да напусне каталунския гранд.

Барселона работи усилено по доживотния договор на Меси

Интер и Ювентус пък се твърди, че са влезли в пряк двубой за бранителя на Атлетико Мадрид Хосе Хименес. Защитникът е трансферна цел и на Ливърпул.

Арсенал е хвърлил поглед към полузащитника на Шалке 04 Леон Горецка. “Артилеристите” обаче ще срещнат сериозна конкуренция в лицето на Барселона за германския национал.

Барселона отправил предложение към германски национал

Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул пък ще се борят за подписа на защитника на Наполи Фаузи Гулам.

Все още е загадка бъдещето на футболистите Ариен Робен и Франк Рибери, които биха могли да напуснат Байерн през януари и то на преференциални цени.

Байерн близо до германски национал за резерва на Левандовски

Вратарят на Наполи Пепе Рейна по всяка вероятност ще поднови договора си. Същото ще стори и бившия му съотборник в Ливърпул Марио Балотели, който най-вероятно ще остане в Ница.

Челси предявява апетити към защитника на Ювентус Джорджо Киелини.

Атакуващият полузащитник на Шалке 04 Макс Майер също попадна на радара на Ливърпул.

Какво обаче ще се случи през зимата и кой ще оцели най-ексклузивните коледни подаръци? Предстои да разберем.