Ръководството на Барселона води заключителни преговори с бащата на Лионел Меси – Хорхе относно последните подробности на доживотния договор, който аржентинският футболист се очаква да подпише с каталунците. Според информацията на радио“Каталуня“, новият контракт на Меси с Барселона ще бъде обявен в следващите часове на деня.

Новият контракт на аржентинския футболист с клуба се очаква да бъде с продължителност до 2023 година.

Желанието на Меси е да играе и на Световното първенство в Катар през 2022 година.

От Барселона искат да си гарантират, че той ще остане на „Камп Ноу“ и след края на активната си състезателна кариера. Именно заради това в доживотния договор ще бъде записана клауза, която ще позволява на Меси да остане в клуба, но на ръководна длъжност.

Шефовете на Барселона също така искат да си гарантират, че Меси ще играе още за отбора при откриването на новия „Камп Ноу“, което е планирано да стане през 2020 година.

В Барселона смятат да използват за пример договор, който бе подписан от Андрес Иниеста, в който футболистът получи пълна свобода на определяне на неговата продължителност.

На „Камп Ноу“ искат да бъдат сигурни, че няма да изпуснат най-голямата си звезда по начин подобен на това, което се случи с Неймар през изминалото лято.

Барселона предложи доживотен договор на Меси

В началото на седмицата президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е информирал част от ръководните фактори в клуба, че споразумението с Меси за доживотен договор е постигнато и скоро всичко ще бъде официално обявено.