Германски национал е вариант №1 пред Байерн Мюнхен за нов нападател през зимната пауза. В лагера на баварците най-сетне установиха, че имат нужда от алтернатива на звездата Роберт Левандовски и признаха, че за старта на пролетния полусезон искат да разчитат на още един типичен централен нападател.

Фаворит за позицията е голмайсторът на Хофенхайм Сандро Вагнер, който е юноша на Байерн. За интереса на немския колос и на самия футболист към сделката призна старши треньорът на Хофе Юлиан Нагелсман.

"Знаем от доста време, че Байерн има интерес към Сандро Вагнер. Знаем и за интереса на Сандро. Както и при всеки друг футболист, ще обявим нещо едва тогава, когато има нещо за обявяване", сподели 30-годишният треньор. "За момента няма какво да обявим освен че има интерес."

Байерн може да вземе нападател от Арсенал

Двата клуба и играчът се намират в постоянни разговори и се очаква в скоро време да стане ясно, дали трансферът ще се осъществи.

Самият Нагелсман показа разбиране към желанието на нападателя, чието семейство продължава да живее в Мюнхен. "Опитвам да се поставя в позицията на играта. Това е необходимо. Има анализи на ситуации, които обсъждам с играчите. Всеки знае, че семейството на Сандро е в Мюнхен."

Байерн може да ползва Рибери и Бернат