Мениджърът на Евертън Роналд Куман обяви, че е провел среща с Рос Баркли във вторник, на която двамата са обсъдили проваления трансфер на играча в Челси.

Договорът на Баркли с Евертън изтича в края на сезона и той няма намерение да го подновява.

В същото време футболистът продължава да се възстановява от контузия и се очаква да се завърне в игра най-рано през ноември.

Баркли бе на път да премине в шампиона на Англия, след като Челси и Евертън постигнаха споразумение за трансфера на футболиста, който щеше да възлиза на 35 милиона паунда, но сделката пропадна в последния момент.

23-годишният футболист отложи финалното решение относно своето бъдеще за януари, когато се очаква да бъде напълно възстановен от травмата.

„Рос дойде при мен във вторник и ми обясни защо той е отхвърлил възможността да премине на този етап в Челси. Разговорът между мен и Рос бе личен и не съм човекът, който трябва да давам разкрития по него“, коментира Куман.

„Той беше готов да премине в друг отбор, а доколкото съм запознат с информацията от борда на директорите, между Евертън и Челси имаше споразумение за трансфера на Рос. В крайна сметка последното решение е на футболиста, който прецени, че не е моментът този трансфер да стане факт“, добави мениджърът на Евертън.

Конте: Прочетох абсурдни неща за Рос Баркли

„Баркли продължава да е играч на Евертън и кариерата му в отбора не е приключила. Той има договор с клуба до края на сезона. В момента той се възстановява от контузия и ще са му необходими още два месеца – два месеца и половина, за да се оправи напълно. Аз ще изчакам, за да видим какво ще се случи и какво ще бъде неговото окончателно решение през януари“, каза още Роналд Куман.