Керала Бластърс и неговата българска звезда Димитър Бербатов вероятно ще гледат през крив макарон плейофите за титлата в първенството на Индия. Това стана факт, след като не успяха да победят прекия си конкурент за място в Топ 4 Ченай. 

На стадион "Джавархалал Неру" в Кочи воденият от Дейвид Джеймс профука невероятна възможност най-после да пробие в четворката. Битката завърши наравно 0:0, а Бластърс изпуснаха дузпа в началото на втората част. 

Бербатов започна като титуляр и отново се подвизаваше в средата на терена, а не на върха на атаката. Българинът престоя едва малко повече от час на игрището, преди да бъде заменен от Прасант Карутадаткуни. 

След сравнително постна първа част, в която все пак инициативата беше на страната на домакините, се стигна до интригуващите моменти след подновяването на играта. Керала получи дузпа в 53-та минута, но ганаецът Къридж Пекусон я пропиля с лека ръка. 

Малко след това Бербо отстъпи мястото си на терена, а до края на мача съотборниците му така и не намериха пътя към вратата на гостите от Ченай, които изглеждаха доволни от едната точка. 

След тази развръзка Ченай почти 100% си осигури място в Топ 4, като засега е на третата позиция с 29 точки. Само голяма въртележка може да изхвърли тима от позициите в плейофите. Керала остава на петата позиция с 25 точки, на една зад четвъртия Джамшедпур. 

В последния кръг от редовния сезон Бербатов и компания играят с лидера Бенгалуру като гости. Битката е на 1 март и победата в нея е задължителна, но дори и тя може да не гарантира място в плейофа за титлата на Бластърс в зависимост от развоя на останалите срещи.