Нападателят Данило Асприля ще напусне Бейтар до часове и ще се присъедини към ЦСКА, информира израелската медия once.co.il. Двата клуба са близо до споразумение за колумбиеца.

Както е известно, отборът от Йерусалим е на лагер у нас, като се готви на базата на националите в Бояна. Латиносът пък вече е споделил пред свои съотборници, че със сигурност няма да се прибере с тях в Израел, а ще остане в София.

Асприля от няколко седмици опитва да приключи отношенията си с Бейтар. Първоначално евреите бяха готови да се разделят с него по взаимно съгласие, след като той бе уверил шефовете, че иска да се завърне в родината си. След това обаче стана ясно, че Данило е в напреднали преговори с ЦСКА и тогава от Йерусалим драстично промениха подхода си към ситуацията и не само, че решиха да искат трансферна сума, но удвоиха желаната цена.

34-годишният футболист е категоричен, че иска да играе самоза ЦСКА през следващия сезон, но в Бейтар държат да получат обезщетение за него. Поставената цена на крилото е 150 000. евро. От ЦСКА се опитваха да свалят сумата до 75 000, но изглежда ще се съгласят на исканията на Бейтар.