Агент разкри, че Стоилов се маха от Астана, ясно е и кога

Българският специалист Станимир Стоилов съвсем наскоро преподписа договора си с Астана, тим който сам изгради и сам изведе до всичките му вътрешни и международни успехи. Но се очаква съвсем скоро да си тръгне. 

Информацията идва от уважавания футболен агент Рустам Раджабов, който работи в бившите съветски републики. Според него, Стоилов ще напусне тима си през лятото, за да поеме националния отбор на Казахстан. 

Новини, че българският треньор ще смени клубното с националното поприще, се появиха в края на миналия месец. Тогава се твърдеше, че рокадата ще се случи веднага, но според Раджабов с този ход ще се изчака малко. 

"Няма дим без огън. Да, Станимир Стоилов ще напусне, но не веднага. Доколкото знам, той ще си тръгне от Астана не сега, а през лятото. В момента той е нужен като въздуха на Астана и ако бъде пуснат да си ходи сега, това ще е нелогично, особено с оглед на предстоящите мачове в Европа."

"Мястото му ще бъде заето от Роман Григорчук, който е голям треньор. Той ще продължи успешните традиции на Стоилов. Самият българин може да изчака да поеме националния отбор до лятото, защото репрезентацията няма мачове дотогава, а той познава всички играчи и няма да му е нужно време за адаптация", заяви Раджабов. 

Свързани материали

  • Русев: Роси получава 1/3 от това, което Мъри Стоилов пожела и приех Русев: Роси получава 1/3 от това, което Мъри Стоилов пожела и приех
  • Никола Спасов: Всичко тръгна от работата на Мъри в Казахстан Никола Спасов: Всичко тръгна от работата на Мъри в Казахстан
  • Астана на Мъри прегази Попето и Спартак в контрола Астана на Мъри прегази Попето и Спартак в контрола
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Казахстан Станимир Стоилов Астана

Други