Неотдавнашният сблъсък на Патрис Евра с фен преди мача Гимараеш - Марсилия от Лига Европа ни дава повод да си припомним и други подобни през годините.

Феновете по принцип са провокиращата страна, но страдат футболистите - червени картони и санкции за тях. А забележете, че в немалка част от случаите честта на футболистите в битките с агресивни запалянковци се защитава от вратарите...

А понякога всичко става толкова бързо, че дори фоторепортерите не успяват да реагират и епизодите са запечатани само от камерите.

ТОП 10

1. Ерик Кантона​ - Каратисткият му удар срещу фен на Кристъл Палас през 1995 г. си остава номер 1 в класацията.

2. Естебан Алварадо - Вратарят на АЗ Алкмаар бе атакуван от пиян фен в мача за Купата на Холандия срещу Аякс и му нанесе як пердах.

3. Георге Галамаз - Защитникът на Стяуа бе атакуван в гръб от фен на Петролул през 2011 г. и понесе тежък удар по главата.

4. Еран Захави - В люто израелско дерби Еран Захави от Макаби Тел Авив бе нападнат от фен на Апоел Тел Авив през 2014 г. и не му остана длъжен.

5. Еден Азар - Тук момчето, което подава топките, се забави да го направи в един мач през 2013 г. Суонси - Челси, а това не се хареса на Еден Азар, който много грубо изтръгна топката от детето.

6. Крис Къркланд - Вратарят на Шефилд Уензди Крис Къркланд бе нападнат брутално от фен на Лийдс през 2012 г.

7. Антон Каниболоцкий - Още един замесен вратар в сблъсък с фен. Това е стражът на украинския Шахтьор Донецк срещу фен на Александрия през 2015 г.

8. Петер Шмайхел - Пореден страж е замесен, в случая много известен. През 1993 г. Шмайхел раздаде правосъдие на фен на Галатасарай.

9.Мохамед Есухра - Тук пък в екшъна от 2015 г. е замесен този марокански вратар.

10. Фроде Олсен - Е, щом е вратар, няма значение дали е южняк-кибритлия или северняк. Късото съединение е в главата на норвежкия страж Олсен през 2004 г.