Отборът на Витес пренаписа историята си. Тимът от Арнхем триумфира с първи трофей в историята си на домашната сцена. "Жълто-черните" спечелиха Купата на Холандия в драматичен финал с АЗ Алкмаар. 

Витес спечели с 2:0, като развръзката настъпи в последните десет минути. Тогава две попадения реализира бившият съотборник на Валери Божинов в Спортинг Лисабон Рики ван Волфсвинкел и донесе триумфа на тима си. 

АЗ Алкмаар беше по-активният тим в началото и изпусна повечето чисти положения, но Дерик Лукасен тресна горната греда, а после от няколко статични положения тимът не стигна до попадение. 

Така се стигна до развръзката в края. В 81-та минута Милот Рашица намери перфектно Рики ван Волфсвинкел с центриране от фланга и нападателят изпревари вратаря на противника, за да прониже мрежата. 

АЗ Алкмаар тръгна да търси изравняването, но получи второ попадение в мрежата си в 88-та минута. Тогава отново Ван Волфсвинкел се оказа на изгодна позиция, когато сам преодоля защитник и с бомбен шут щеше да скъса мрежата. 

Така Витес триумфира за първи път с Купата на Холандия. Досега клубът имаше три загубени финала - 1912, 1927 и 1990 г. А пък вторите места във вътрешния шампионат на Холандия датират отпреди повече от век.